دانشجویان کارشناسی ارشد پیام نور در این نوشته از کتابسرای افشین می توانند راهنما و خلاصه کتاب نظریه های شخصیت (صفاری نیا / پیام نور) را مشاهده نمایند. این راهنما از سری کتابهای تحلیلی انتشارات راه می باشد که ادامه می توانید بیشتر با آن آشنا شوید.
راهنما و خلاصه کتاب نظریه های شخصیت (صفاری نیا / پیام نور)
کتاب تحلیلی انتشارات راه
نمای کلی فصل به صورت نمودار
شرح درس به زبان ساده
سوالات درون متنی
سوالات خودآزمایی
سوالات تکمیلی (مروری بر فصل)
آزمون در آزمون
پاسخنامه کلیدی
ارائه خلاصه هر فصل به صورت فلش کارت
سوالات پیشنهادی
قسمت هایی از این راهنما را به صورت تصویری مشاهده نمایید
فهرست
نمودار درختی
قسمتی از خلاصه فصل اول راهنما و خلاصه کتاب نظریه های شخصیت (صفاری نیا / پیام نور)
فصل اول: روانشناسی شخصیت
۱-۱- روان شناسی شخصیت
♦ شخصیت مفهومی بنیادین در روان شناسی است. روانشناسی شخصیت به ماهیت انسان و تفاوت های فردی علاقمند است. مثلا چرا برخی افراد در مواجهه با فشار روانی تحمل بیشتری از دیگران دارند. نظریه پردازان اشخصیت به کلیت انسان و روابط پیچیده میان جنبه های مختلف کنش انسان می پردازند.
۲-۱ تعریفهای شخصیت
♦ غالبأ وقتی که دیگران و خود را توصیف می کنیم از واژه شخصیت استفاده می کنیم. وقتی که می گویید من: در واقع همه چیز را در مورد خود جمع بندی می کنید مانند تمایلات، نفرت، ترس، توانمندی و ضعف های خود واژه من همان چیزی است که شما را به عنوان فرد مجزا از دیگران توصیف می کند.
۱-۲-۱ تعریف شخصیت در واژه نامه استاندارد
♦ شخصیت جنبه قابل رویت منش فرد به گونه ای که بر دیگران تاثیر می گذارد، است.
♦ وقتی از شخصیت (برگرفته شده از واژه لاتین Persona) سخن می گوییم منظور ما به حساب آوردن ویژگی های متعدد خود، یا مجموعه خصوصیات گوناگون است که از صفات جسمانی سطحی فراتر می روند. این واژه تعداد زیادی از خصوصیات ذهنی، اجتماعی و هیجانی را در بر می گیرد. خصوصیاتی که ممکن است نتوانیم مستقیم آنها را ببینیم با تلاش کنیم از دیگران مخفی کنیم.
نکته
شخصیت ما با توجه به شرایط تغییر می کند. افردي أرام می تواند تهییج پذیر یا عصبی شود. با این حال اگرچه شخصیت انعطاف پذیر است. ولی به طور کلی در برابر تغییرات ناگهانی مقاوم است.
♦ والتر میشل (۱۹۶۰) درباره تاثیر نسبی متغیرهای شخصی بادوام مانند صفات و نیازها و متغیرهای مربوط به موقعیت بر رفتار مجادله ای، را به راه انداخت که نتیجه آن، این بود که «دوگانگی با دوام و بحث برانگیز بین تاثیر موقعیت در برابر تاثیر فرد بر رفتار یک دوگانگی ساختگی است و همیشه نیز چنین بوده است.
نكنه
بنابراین این موضوع با پذیرفتن رویکرد تعامل گرا حل شد و توافق شد که باید برای توجیه کامل ماهیت انسان، صفات شخصی بادوام، جنبه های متغیر موقعیت، و تعامل بین آنها را در نظر گرفت.
تست درون متنی
دوگانگی بادوام و بحث برانگیز بین تاثیر موقعیت در برابر تاثیر فرد بر رفتار و همیشه نیز چنین بوده است.
الف) رویکرد تعامل گرا است
ب) توجیه ماهیت کامل انسان است
ج) یک دوگانگی ساختگی است
د) نتيجه متغیرهای شخصی است
۳-۲-۱ ویژگیهای منحصر به فرد :
ما شباهتهایی را بین افراد می بینیم ولی احساس می کنیم که هر یک از ویژگی های خاصی برخورداریم که ما را از دیگران متمایز می کند. بنابراین می توانیم بگوییم که شخصیت مجموعه ای از ویژگی های با دوام و منحصر به فرد است که امکان دارد در پاسخ به موقعیت های مختلف تغییر کند. این تعریفی نیست که همه روان شناسان با آن موافق باشند)
سایر ویژگی های ذکر شده مانند سوالات متنوع و فلش کارت
نیز در ادامه قرار داده شده است
برای خرید این راهنمای فوق العاده هم اکنون اقدام کنید
و این محصول را به سبد خرید خود اضافه نمایید….
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.