کتاب مبانی علم سیاست محمدرضا حاتمی، محمد لعل علیزاده انتشارات پیام نور یکی از منابع رشته علوم سیاسی است که در دانشگاه پیام نور تدریس می شود. کتاب مبانی علم سیاست پیام نور شما را با مفاهیم کلی رشته علوم سیاسی آشنا می کند. از رو این درس هم درسی ساده است زیرا درسی عمومی و کلی به شمار می رود و هم درسی دشوار است زیرا اگر به خوبی آغاز و تبیین نشود ممکن است باعث سردرگمی و بی علاقگی دانشجویان به این درس شود.
کتاب مبانی علم سیاست پیام نور (محمدرضا حاتمی، محمد لعل علیزاده)
فهرست
فصل اول. کلیات علم سیاست مفاهیم و تعاریف
فصل دوم. دین و سیاست
فصل سوم. مفاهیم کلیدی و جدید علم سیاست
فصل چهارم. مفهوم دولت عناصر خاستگاه و ابعاد آن
فصل پنجم. رهیافتها و نظریههای علم سیاست
فصل ششم. بازیگران و نیروهای سیاسی
اطلاعاتی درباره کتاب مبانی علم سیاست محمدرضا حاتمی، محمد لعل علیزاده (پیام نور)
درس علم سیاست، مقدمهای بر رشته علوم سیاسی است که از طریق مفاهیم کلی این رشته، میتوان با آن آشنا شد. این درس هم از یک طرف ساده است، زیرا مبحثی کلی و عمومی است، و از طرف دیگر دشوار است، زیرا اگر مفاهیم به درستی آغاز و توضیح داده نشوند، ممکن است دانشجویان و خوانندگان نسبت به این علم بیعلاقه شوند و به سردرگمی بیفتند.
علم سیاست، بررسی عمل سیاسی و رفتار سیاسی افراد، گروهها و دولتها را به عنوان موضوع خود دارد. با این حال، به عنوان یک رشته دانشی، مستقل از حوزه عمل سیاسی است و به همین دلیل، فارغالتحصیلان رشته علوم سیاسی، برخلاف رشتههای فنی، به طور ضروری به حرفهها و شغلهای مرتبط با رشته تحصیلی و سیاست مربوط نمیشوند. افراد متخصص در علم سیاسی، نه لزوماً سیاستمدار میشوند و نه سیاستمداران به طور رسمی و گاهی حتی غیررسمی، آموزش علم سیاست را دریافت میکنند.
به طور کلی، علم و دانش، یکی از منابع فرعی قدرت سیاسی تلقی میشود. در برابر ثروت، قدرتهای اقتصادی و اراضی تجاری و صنعتی و قدرت نیرومندیهایی مانند اشراف و ارتش و داشتن پایگاههای سازمانی نظیر گروههای نفوذ و احزاب، قدرت سیاسی اغلب به عنوان پایههای اصلی برای کسب قدرت سیاسی محسوب میشود. هرچند دانشمندان سیاسی ممکن است از نظر سیاسی و عملی، منشأ اثر نداشته باشند، اما حیطهای از فعالیت انسانی را به عنوان موضوع تحقیقات خود در نظر میگیرند که تعیین کننده بسیاری از حوزههای زندگی انسان است.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.