کتاب راهنمای تفسیر موضوعی قرآن آموزش ناب (بر اساس کتاب نصیری، اصفهانی، کلانتری، بهجت پور، کمالی) تدوین شده و شامل خلاصه درس، نمونه سوالات، فلش کارت و … از این کتاب است. اگر می خواهید در زمان مطالعه خود صرفه جویی کنید و به نمونه سوالات تفسیر موضوعی قرآن نصیری دسترسی داشته باشید این راهنما می تواند انتخابی هوشمندانه برای شما باشد.
کتاب راهنمای تفسیر موضوعی قرآن (نصیری)
انتشارات آموزش ناب (گنجینه ناب)
شـامل
اهداف یادگیری
درخت حافظه
خلاصه درس به صورت مفهومی همراه با سوالات تفکیکی
سوالات تالیفی پایانی همراه با پاسخنامه
سوالات امتحانی همراه با پاسخنامه
نکات کلیدی به صورت فلش کارت
در زیر به صورت تصویری با این راهنما آشنا شوید
فهرست
درخت حافظه
قسمتی از خلاصه فصل اول
درآمد
شناخت قرآن بسیار اهمیت دارد زیرا منبع اساسی دین و اندیشه است. قرآن بیانگر پایه های جهان بینی اصول تفکر و عقل و خرد در نظام آفرینش اصول اخلاق نیکو و تربیت صحیح شیوه بنای یک جامعه انسانی و ارزش محور چگونگی عشق و ارادت به معبود یگانه و شیوه نیایش است.
تفسیر و تشریح این اصول و تطبیق آن بر فروع با رجوع به سنت معتبر و اجتهاد روشمند میسر است.
اقسام شناخت قرآن
1. سندی 2. تحلیلی و 3. ریشه ای
1. شناخت سندی
بررسی اعتبار سند یک ،اثر شناخت سندی می باشد مثلاً در بین نسخه های متعدد دیوان حافظ کدام اعتبار بیشتری دارد.
قرآن از این نوع شناخت بی نیاز است زیرا بر نسخه و نسخه شناسی پیشی گرفته است و هیچ اختلافی درباره قرآن نیست. [امروزه نیز چاپ آن در همه ی کشورهای جهان و نسخه های نرم افزاری آن همه یکسان است.]
دلایل بی نیازی از شناخت سندی
1- علم حضوری: اینکه وحی به صورت علم حضوری است و بیانگر این است که دریافت کننده آن هیچ تردیدی در آن ندارد.
علم حضوری در مقابل علم اکتسابی است که در علم اکتسابی باید کسب دانش نمود اما علم حضوری در ذات فرد وجود دارد مثل احساسات درونی مانند غم و شادی یا گرسنگی و تشنگی و مانند آن که اینها نیاز به کسب علم ندارد و در ذات وجود دارد پیامبر اعظم ( ل ) نیز نسبت به دریافت و ابلاغ وحی حساس بود تا آنجا که خداوند او را به خودداری از عجله دستور می دهد:
ولَا تُحَرِّكَ بِهِ لِسَانَكَ لِتَعْجَلَ بِهِ * إِنَّ عَلَيْنَا جَمْعَهُ وَ قُرْآنَهُ * فَإِذَا قَرَآنَاهُ فَاتَّبِعْ قُرْآنَهُ ثُمَّ إِنَّ عَلَيْنَا بَيَانَهُ: زبانت را زود به حرکت در نیاور تا به آن عجله نمایی، هماتا گردآوردن و خواندن آن به عهده ی ماست. پس چون آن را خواندیم آن خواندن را دنبال کن پس از آن بیان آن نیز عهده ی ماست .
قرآن دو نزول داشت . 1- انزال و نزول دفعی و یک باره در شب قدر بر قلب پیامبر که به صورت علم حضوری در نهاد پیامبر قرار گرفت 2- تنزیل و نزول تدریجی طی ۲۳ سال که پیامبر به کاتبان وحی دستور نگارش میداد و مسلمانان آن را و از بر می کردند.
در پایان هر فصل نیز همانطور که گفته شد انواع
سوالهای تالیفی، امتحانی و …
و خلاصه فصل به صورت فلش کارت قرار داده شده است
برای خرید کتاب راهنمای تفسیر موضوعی قرآن (نصیری)
همین حالا این محصول را به سبد خرید خود اضافه نمایید….
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.