کتاب ریخت زایی و اندام زایی در گیاهان از فریده دخت سید مظفری/پیام نور منبعی در زمینه فرآیندهای زیستی رشد و توسعه گیاهان است. برای آشنایی بیشتر با این کتاب به ادامه مطلب مراجعه کنید.
کتاب ریخت زایی و اندام زایی در گیاهان
(ارگافورژنز و مورفوژنز گیاهی)
اثر فریده دخت سید مظفری انتشارات پیام نور
فهرست مطالب
اطلاعاتی درباره کتاب ریخت زایی و اندام زایی در گیاهان از فریده دخت سید مظفری/پیام نور
این کتاب که هدف آموزشی نهایی آن آشنا کردن شما با ریخت زایی و اندام زایی گیاهان است. در 6 بخش به شرح زیر تدوین شده :
اول:
رشد و نمو و تمایز به طور خلاصه مورد بحث قرار می گیرد. از آنجا که قطبیت در پدیده ریخت زایی اهمیت بسزایی دارد. لذا بخش اعظم کتاب به مبحث قطبیت اختصاص یافته است. این پدیده در تک یاخته ایهای پر هسته ای،قلمه ها، تخم و هاگ ها، سیستم های ساده مانند ریشه و ساقه مطالعه می شود. و نقش آن در شکل زایی و همچنین عوامل موثر بر آنها مورد بررسی قرار می گیرد.
دوم:
به جنین زایی در بازدانگان و نهاندانگان اختصاص دارد. در این بخش چگونگی تشکیل پیش جنین در کاج سیاه (بازدانگان)،میوزوروس مینیموس (از دو لپه ایها) و تیرکمان آبی (از تک لپه ایها) شرح داده می شود و سپس جنین زایی در بازدانگان و نهاندانگان مقایسه می گردد.
سوم:
مربوط به مریستم و هستی زایی نامحدود گیاهان است. در این بخش نظریه های قدیم و جدید در مورد ساختار و نقش آن مریستم انتهای ساقه توضیح داده می شوند. و سپس ساختار مریستم انتهایی و نقش آن در نهانزادان آوندی ابتدایی،بازدانگان و نهاندانگان مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین ساختار بافتی مریستم های ریشه ای در نهانزادان آوندی با پیدازادان مقایسه می گردد و در انتها از تکوین ریشه گفتگو می شود.
چهارم:
ساختار سیتولوژیکی مریستم های انتهایی و نقش آنها شرح داده می شود. در این بخش چگونگی تشکیل برگ مورد بررسی قرار می گیرد.
پنجم:
به مریستم گل اختصاص دارد. در این بخش چگونگی تشکیل گل توضیح داده. و با نظریه های متامورفوز و پلانتفول و بووادر مورد منشا اندامهای گل آشنا می شوید. در این قسمت حساسیت گیاهان نسبت به دوره نوری نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
ششم:
مربوط به مریستم های پسین و نقش یاخته های کامبیومی است.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.