در ادامه برای مشاهده قیمت و خرید کتاب مثنوی ۲ (نظم ۴ بخش ۲) اثر توفیق سبحانی انتشارات پیام نور با کتابسرای افشین همراه باشید..
کتاب مثنوی ۲ (نظم ۴ بخش ۲) اثر توفیق سبحانی
فهرست
پیشگفتار و راهنمای مطالعه
هدفهای آموزشی کتاب
درس ۱، دیباچه دفتر چهارم
درس ۲، خشم خدا و…
درس 3، تفسیر حدیث
درس ۴، قصه سه ماهی
درس ۵، شناسای قدرت حق
درس ۶، صلح با عقل کلی
درس 7. بینش
درس ۸، دیباچه دفتر پنجم
درس ۹، رمز عبادات
درس ۱۰، حد دوست داشتن
درس ۱۱، مناجات
درس ۱۲، علم و عمل و طریقت
درس ۱۳، شرط عاشقی
درس ۱۴، نفس حریص
درس ۱۵، انسانم آرزوست
درس ۱۶، جبر یا اختیار
درس ۱۷، جف القلم
درس ۱۸، سن لیلی
درس ۱۹، دیباچه دفتر ششم
درس ۲۰، پندار و واقعیت
درس ۲۱، ترک دنیا
درس ۲۲، جهان منتظم
درس ۲۳، قاهر و مقهور
درس ۲۴، مبنای جهان
درس ۲۵، سایه در خاک خفتگان زنده
درس ۲۶، حکایت صدر جهان بخارا
درس ۲۷، مادر خيال
فهرست لغات
پاسخنامه ها
فهرست منابع عمده
درباره کتاب مثنوی ۲ ( نظم ۴ بخش ۲) اثر توفیق سبحانی بدانید
شعر و شاعری مولانا از همان آغاز وارث دو شاعر بزرگ خراسان شد: سنایی و عطار. تاثیر این دو شاعر هم در غزلیات مولانا نشان خود را باقی گذاشت و هم در مثنوی. با این حال، تاثیر از جاذبه سبک بیان این دو پیشرو و بزرگ شعر صوفیانه فارسی مانع از تجلی اصالت بینظیری که شعر مولانا را از هر شعر عرفانی دیگر متمایز ساخت،نشد.
در شعر مولانا شوق و هیجان روز بی هیچ آرایشی جلوه دارد. حتی در رباعیات او نیز ای شور و هیجان صادقانه و بی نقاب جلوه دارد.مولانا هم قصه می آورد در ضمن قصه سوال و جوابهای طرح می کند. غزلیات فقط تصویر یک نیمه از حیات روحانی مولانا بود.
نیمه دیگر آن در مثنوی معنوی تصویر شد که هر چند در ظاهر رنگ”تعلیمی” برام غلبه داشت.،جنبه بدیهه پردازی آنرا از جزر و مد حیات هر روزینه گوینده نیز خالی نگذاشت.مثنوی سرگذشت سیر بیوقفه روح در جستجوی مقهورانه ای بود که در آن ملاقات خدا را غایت حرکت و سلوک خویش می ساخت.
با آنکه تعلیم و قصه و حکمت و موعظه بو.د، در جای جای آن بارها کلام گوینده رنگ شعرناب تغزلی هم می یافت. و توالی دلالات و تداعی قصه ها، که آن را در عین حال هم مجموعه حکایت صوفیانه و هم جامع قصص و تمثیلات عامیانه کرده بود، موج شعر پرشور و حالی را که در سرار کتاب می جوشد و می پیچد و زیر و بالا میشود از دیده خواننده کنجکاو و مخفی نمیدارد. و در جای جای کتاب بارها به او مجال تمتع و التذاد از این شعر متعالی، که به هیچ دیگر مانند نیست، میدهد.
این کتاب مجتمع بر ۸۵۴ بیت از دفترهای۴_۶ مثنوی مولانا جلال الدین از نسخه ۶۷۷ قونیه کهنترین نسخه شناختهشده مثنوی است انتخاب و تا حد مقدور شرح شده است. در ابتدای هر درس جای بیت در دفتر های مثنوی نشان داده شده است مثلاً( پنجم/ بیت ۹۵۳) : یعنی دفتر پنجم مثنوی از بیت ۱۵۳ به بعد.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.