در این نوشته می توانید کتاب حقوق اساسی 2 دکتر حسن خسروی ویراست دوم را مشاهده و بررسی نمایید. انتشارات پیام نور این کتاب را منتشر نموده است. شما عزیزان برای خرید کتاب حقوق اساسی 2 دکتر حسن خسروی نشر پیام نور می توانید آن را به سبد خرید خود اضافه نمایید.
درباره این کتاب بدانید
کتاب حقوق اساسی (۲) با عنایت به مصوبه جدید شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و سرفصل های جدید تنظیم شده است. اولین چاپ این کتاب در سال ۱۳۸۹ بود که با تغییرات ایجاد شده در سرفصل ها، ضمن انجام الحاقات و اصلاحات، ویرایش مجدد می شود.
کتاب برای ارتقای دانش و فهم دانشجویان درباره مسائل مهم زمامداری و ساختار نظام سیاسی کشور طراحی شده است. در این درس با الهام از مباحث کلی مطرح شده در کتاب حقوق اساسی (۱)، درباره موضوعات اساسی تری بحث می شود.
کتاب حقوق اساسی 2 دکتر حسن خسروی نشر پیام نور
هدف کلی این است که نقش قوای عالیه کشور اعم از قوه مؤسس و قوه تعدیل کننده، قوای تاسیسی یعنی قوه مقننه، مجریه و قضائیه و نهادهای اساسی خاص در اعمال حاکمیت مطالعه و تحلیل شود. تا دانشجو بتواند به ارزیابی دقیقی از شیوه زمامداری و نحوه انجام خدمت عمومی توسط قوای حاکم دست یابد. از طرفی، با طرز تشکیل هریک از قوا و تعاملات با یکدیگر و چگونگی انجام وظایف آشنا شود، تا از نظام پاسخگویی و کار آمدی آنها در نظام سیاسی مطلع شود.
کتاب حقوق اساسی 2 در پنج فصل تنظیم شده است
در فصل اول به موارد زیر پرداخته شده است
به ماهیت و مبانی تأسیس قوه مؤسس در ساختار نظام سیاسی و نقش آن در ایجاد نهادهای اساسی،
تدوین قواعد بنیادین جامعه سیاسی،
آرمان ها و ارزش های اساسی مردم در قالب تدوین و اصلاح قانون اساسی
و همچنین به ماهیت و نقش قوه تعدیل کننده در تنظیم روابط قوای سه گانه و حل و فصل اختلافات آنها به منظور ایجاد تعادل و توازن در ساختار سیاسی
و اختصاص به نقش ولی فقیه به عنوان قوه تعدیل کننده در هدایتگری قوای حاکم
در فصل دوم، سوم و چهارم
ماهیت، کارکرد، اهداف، ساختار تشکیلات و وظایف قوای سه گانه، یعنی قوه مجریه، مقننه و قضائیه و چگونگی عملکرد هریک از آنها به طور کلی در دانش حقوقی اساسی و در نظام جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر ماهیت اسلامی، حاکمیت الهی، نقش ولی فقیه و ارزش های مردم سالاری بررسی و تحلیل می شود.
در فصل پنجم،
برخی از نهادهای اساسی خاص حکمرانی خارج از قوای سه گانه معرفی می شوند.
این نهادها بخشی از وظایف حاکمیت بنا به دلایل سیاسی، حقوقی، ارزشی، دینی، اجتماعی و امنیتی را به طور مستقل از قوای تاسیسی انجام می دهند. که عبارت اند از:
مجمع تشخیص مصلحت نظام،
نقش شورای بازنگری قانون اساسی،
شورای عالی امنیت ملی،
شورای عالی انقلاب فرهنگی
شورای عالی فضای مجازی،
شوراهای اسلامی
و سازمان صدا و سیما
برای مطالعه آسان و دریافت نتیجه بهتر در آزمون می توانید از راهنمای این کتاب استفاده نمایید.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید:
شما عزیزان می توانید تمامی کتاب های مورد نیاز خود را از کتابسرای افشین تهیه نمایید.
خرید از طریق تلفن، فضای مجازی و اینترنت امکان پذیر می باشد.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.