برای مشاهده قیمت و خرید کتاب مبانی برنامه ریزی آموزشی دکتر یحیی فیوضات انتشارات ویرایش در این مطب با کتابسرای افشین همراه باشید.
کتاب مبانی برنامه ریزی آموزشی دکتر یحیی فیوضات انتشارات ویرایش
فهرست
فصل اول. اهمیت برنامه ریزی آموزش و پرورش
فصل دوم. سیر تحول و تکامل برنامه ریزی آموزش و پرورش
فصل سوم. اصول برنامه ریزی
فصل چهارم. مبانی و تنظیم برنامه
فصل پنجم. مدل های برنامه ریزی آموزش و پرورش
اطلاعاتی درباره کتاب مبانی برنامه ریزی آموزشی دکتر یحیی فیوضات
برنامه ریزی یعنی چه؟ برنامه ریزی به مفهوم ساده اش یعنی نقشه کشیدن برای رسیدن به هدفهای مطلوب و مورد نظر، به این اعتبار، همه ما در طول زندگی خود بارها برنامه ریزی کرده ایم و می کنیم. اگر نقشه هایی را که کشیده ایم، مرور کنیم و منصفانه در معرض قضاوت قرار دهیم، چه ایسا خواهیم دید که برخی از نقشه هایمان آرزو و خواب و خیال بوده است، پاره ای سرسری و با شتابزدگی و تفکر سطحی و عجولانه تنظیم شده اند، ولی بعضی دیگر هم واقع بینانه و با تفکر و تأمل و حساب و کتاب و مال اندیشی توأم بوده اند.
در برنامه ریزیهای آموزش و پرورش نیز از هر سه نوع بالا پیدا می شود. برخی از برنامه ها به رؤیاهای طلایی می مانند، پاره ای بدون مطالعه تنظیم شده اند، ولی بعضی هم اصولی و علمی هستند. هدف اصلی این درس آن است که شما را در جریان تحول اصول و مبانی برنامه ریزی آموزش و پرورش قرار دهد به طوری که بتوانید در قضاوتها و تصمیم گیریهای خود، در زمینه ها و مراحل مختلف برنامه ریزی و خدمات آموزشی، با جهان بینی وسیعتر و اندیشمندی عمیقتری عمل کنید.
برنامه ریزی آموزش و پرورش دارای دو بعد است: بعد کمی و بعد کیفی.
بعد کمی
بعد کمیتی برنامه ریزی آموزش و پرورش به مسایلی می پردازد که جنبه مقداری و شمارشی دارند؛ از قبیل: تعداد افراد مورد نیاز، در سطوح مختلف دانش و مهارت و تخصص، برای بخشهای مختلف تولید و خدمات، تعداد افراد لازم التعليم در گروههای مختلف سنی، تعداد شاگردان در دوره های مختلف آموزش رسمی عمومی، تعداد شاگردان در دوره ها و رشته های مختلف تخصصی تحصیلات رسمی، تعداد شاگردان در برنامه های مختلف غیررسمی، تعداد معلمان برای دوره ها، رشته ها و برنامه های مختلف آموزشی، تعداد مدیران و کارکنان آموزشی، تعداد مدارس و مراکز و تأسیسات مختلف آموزشی، تجهیزات و وسایل آموزشی و امثال آنها.
بعد کیفی
بعد کیفیتی برنامه ریزی آموزش و پرورش با محتوای آموزش و پرورش و چگونگی انجام آن سر و کار دارد و مسایلی از قبیل: فلسفه آموزش و پرورش، آرمانها، مقاصد، و هدفهای آموزش و پرورش، مواد درسی، تربیت معلم و مدیر، روش شناسی آموزش و پرورش، ارتباطات آموزش و پرورش، محیط و فضای معنوی و روانی آموزش و پرورش و امثال آنها، چه در تمام دوره های آموزشی و چه در هر یک از دوره های آن را در بر می گیرد.
بدیهی است، هر برنامه آموزشی و پرورشی، هم عناصر کمیتی دارد، هم اجزای کیفیتی. در برنامه ریزی باید به هر دو توجه کرد. در گذشته، برنامه ریزیهای آموزش و پرورش تک بعدی بودند و فقط هدفهای کمیتی و مقداری داشتند؛ ولی به تدریج پای مسایل کیفیتی که در حقیقت جان و روح آموزش و پرورش هستند نیز به میان کشیده شده است. اما باید اذعان داشت که ابازوی کیفیتی برنامه ریزیهای آموزش و پرورش، در مقایسه با بازوی کمیتی، هنوز بسیار ضعیف او ناتوان مانده است.
آیا علت امر این است که هدفهای کیفیتی متضمن اصلاح، بهبود، تحول و دگرگونیهای بنیادی آموزش و پرورش است و رسیدن به آنها بسیار دشوارتر از نیل به هدفهای کمیتی است؟ یا به خاطر آن است که هدفهای کیفیتی به چشم نمی خورند و قابل لمس نیستند و اگر پیشرفتی در جهت آنها حاصل شود یا نشود، دیده نمی شود؟ یا آنکه دلایل دیگری دارد؟
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.