جهت بررسی، مشاهده قیمت و خرید کتاب آشنایی با مرمت ابنیه فاطمه رجبی انتشارات پیام نور در این مطلب با کتابسرای افشین همراه باشید.
کتاب آشنایی با مرمت ابنیه فاطمه رجبی انتشارات پیام نور
فهرست
فصل اول. مروری بر مفاهیم و اصطلاحات مرمتی
فصل دوم. گذری بر مرمت بنا در ایران
فصل سوم. گذاری بر مرمت بنا در غرب
فصل چهارم. مرمت بنای تاریخی
فصل پنجم. جایگاه مرمت بافت روند شهرسازی معاصر
قسمتی از کتاب آشنایی با مرمت ابنیه فاطمه رجبی انتشارات پیام نور
اهمیت آشنایی با مرمت ابنیه
ایران به سبب موقعیت جغرافیایی و بیش از هفت هزار سال تمدن و فرهنگ و نیز تنوع فرهنگی در جغرافیای زیستی خود، یکی از شاخص ترین کشورها در حوزه میراث فرهنگی بشری است.
میراث فرهنگی هر کشور از اساسی ترین ارکان تحکیم هویت، ایجاد خلاقیت و خودباوری ملی است. پژوهش در زمینه های مختلف آن موجب روشن شدن ابهامات تاریخی، شناخت ارزش های حاصل از میراث طولانی جامعه و تسریع در شناخت ارزش های نهفته در میراث فرهنگی هر کشور می شود.
میراث فرهنگی دارای دو بعد متفاوت است:
1- میراث فرهنگی مادی
به آثاری گفته می شود که قابل دیدن و لمس کردن است، مانند بناهای تاریخی و اشیای موزه ای از این رو ابعاد مادی میراث فرهنگی از دیرباز به سبب ماهیت و ویژگی های صوری خود شناخته شده بودند، ارزش آنها کم و بیش در هر دوره مورد تأکید قرار گرفته و اهمیت بازسازی، حفاظت و نگهداری آنها محسوس و قابل دیدن بوده است.
۲. میراث فرهنگی معنوی
میراث فرهنگی معنوی گنجینه زنده بشری و بازتاب مجموعه ای از فرایندهای ذهنی است که در یک جامعه در دوره های گوناگون تاریخی شکل می گیرد و با اصولی ثابت و قابل شناخت به خلاقیت های صوری و مادی منجر شده و پیوسته بازتابی از نیازها و نیز پاسخ به آن نیازها را در خود دار است. هنجارها و قانونمندی های این مجموعه پیوسته به گونه ای ناخود آگاه، روایی و سنتی از نسلی به نسل دیگر منتقل و آموخته شده و معیارهای ارزشی آنها همیشه مورد احترام جمعی قرار می گیرد؛ مانند:
– زبان: شامل گویش های رایج، گنجینه نامها؛
– دانش سنتی: شامل فناوری سنتی (معماری سنتی، طب سنتی، نجوم سنتی و ….
– اساطیر: شامل باورها و اعتقادات تاریخ روایی، آیین ها و مراسم
– فولكلور: شامل نمودهای روایی (قصه ها و ادبیات روایی)، نمودهای موسیقایی (موسیقی سنتی، ترانه ها و آوازهای سنتی)، نمودهای حرکتی (حرکات موزون، نمایش سنتی و ارزش های سنتی، اشکال گوناگون نمایش های آیینی، بازی های سنتی) و نمودهای مادی (صنایع دستی، طرح ها و نمادهای سنتی، نقاشی، کنده کاری، مجسمه سازی، سفال، موزاییک و کاشی، صنایع چوب، جواهرسازی، پوشاک، نساجی، فرش، سوزن کاری و …).
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.