برای بررسی و خرید کتاب مدیریت ساخت و نظام برنامه ریزی و کنترل پروژه انتشارات نوآور ویژه آزمون نظام مهندسی عمران اجرا و معماری اجرا (چاپ 19 سال 1400) با ما همراه باشید. این کتاب نوشته محمد عظیمی آقداش، بر اساس آخرین بخش نامه ها و دستورالعمل های سازمان مدیریت تدوین شده است. همچنین شامل کلیدواژه و پاسخنامه سواالات آزمون نظام مهندسی مربوط به این کتاب می باشد.
کتاب مدیریت ساخت و نظام برنامه ریزی و کنترل پروژه انتشارات نوآور
محمد عظیمی آقداش
انتشارات نوآور
(چاپ 19 سال 1400)
***
ویژه آزمون نظام مهندسی
عمران اجرا و معماری اجرا
***
شامل کلیدواژه
***
بر اساس آخرین بخش نامه ها و دستورالعمل های سازمان مدیریت
پاسخنامه سواالات آزمون نظام مهندسی مربوط به این کتاب
فهرست مطالب
بخش اول: تعاریف و مفاهیم
بخش دوم: نظام جامع برنامهریزی
بخش سوم: انواع قراردادها
بخش چهارم: مدیریت ساخت
بخش ششم: فرآیند پروژههای عمرانی
بخش هفتم: ارجاع کار و ارزشیابی
بخش هشتم: مناقصه و تضمین
بخش نهم: وظایف و مسئولیتهای
بخش دهم: آشنایی با مدیریت کارگاهی
بخش یازدهم: برنامهریزی و کنترل پروژه
بخش دوازدهم: برنامه زمانبندی
بخش سیزدهم: تکنیکهای برنامهریزی
کلیدواژه
قسمتی از متن کتاب مدیریت ساخت و نظام برنامه ریزی و کنترل پروژه را در زیر مشاهده نمایید
نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه
معرفی نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه
۱- تعریف نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه
نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه، مجموعه ای است از فرایندها، روش ها و دستورالعمل ها، که مسئولیت ها، وظایف کلی و شرح خدمات عوامل دست اندر کار پروژه را برای انجام فعالیت هایی زیر تعریف و تبیین می کند:
۱-۱ – شناخت اهداف، محیط و دامنه کار پروژه
۲-۱ – برنامه ریزی پایه و راهبردی پروژه
۳-۱ – برنامه ریزی کلان، تفصیلی و عملیاتی پروژه
۴-۱ – کنترل کلان، تفصیلی عملیاتی پروژه
۲- نقش نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه
نتایج اصلی اجرای نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه عبارتند از:
۱-۲- ایجاد بستری یکپارچه و مناسب برای یکسان سازی اطلاعات و وحدت رویه در برنامه ریزی و کنترل پروژه میان عوامل دست اندرکار
۲-۲ – تهیه و تولید اطلاعات و گزارش های لازم، به هنگام، کافی، دقیق و معتبر از چگونگی پیشرفت پروژه در مراحل مختلف تهیه و اجرای آن، برای اتخاذ تصمیم های مناسب و برای دست یابی به هدف های پروژه در چارچوب برنامه زمانی، بودجه و مشخصات فنی تعیین شده.
۳-۲- میزان توفیق در تحقق اهداف زمانی و پیشرفت طرح و پروژه با توجه به منابع اجرایی در اختیار و بودجه تأمین، تخصیص و هزینه شده مورد ارزیابی و سنجش قرار می گیرد و با مقادیر پیش بینی شده مقایسه، انحراف آن معین گردیده، علل انحرافات شناسایی می شود و پیشنهادهای لازم برای رفع موانع و دستیابی به اهداف ارائه می گردد.
۳- هدف نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه
در مراحل مختلف تهیه و اجرای پروژه عوامل دست اندر کار در زمینه ها و فعالیت های مختلفی دخالت دارند و ایفای وظیفه می کنند. هدف نهایی از اتمام کوشش ها، اقدامات و ابتکارات عوامل دست اندرکار، تحقق هر چه کامل تر اهداف برنامه ها و دست یابی به انتظارات و نتایج تعیین شده، در چارچوب برنامه زمانی معین، با صرف کمترین هزینه و استفاده بهینه از منابع است. نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه با همین نگرش و برای دست یابی به اهداف زیر طراحی شده است:
۱-۳ – زمینه، امکان و شرایط لازم برای شناخت اهداف، انتظارات، محیط و ابعاد کار پروژه برای مجموعه عوامل دست اندرکار پروژه، به درستی فراهم شود.
۲-۳- هر یک از عوامل دست اندرکار، بر اساس نقش و ماموریت خود، راهبردها و سیاست های کلان در مورد روش ها، سازمان و تشکیلات، اطلاعات و سیستم ها و ساختارهای مناسب و مقتضی برای دست یابی به هدف های پروژه را تدوین نمایند.
۳-۳ – فعالیت های لازم برای مشخص کردن چگونگی اجرای پروژه ها و دست یابی به هدف های آنها، بر اساس راهبردها و سیاست های تدوین شده، در چارچوب برنامه زمانی و بودجه تصویب شده، مشخص گردد و مجموعه منابع اجرایی و امکانات عوامل دست اندرکار، در جهت تحقق اهداف مشخص، هدایت و مدیریت شود و تصمیمات اتخاذ شده و اقدامات انجام شده، به طور مستمر، پیگیری و مستند گردد.
۴-۳ – میزان توفیق در تحقق و پیشرفت پروژه، با توجه به منابع اجرایی در اختیار و بودجه تأمین و هزینه شده، مورد ارزیابی و سنجش قرار گیرد و با مقادیر پیش بینی شده مقایسه و انحرافات آن معین گردد. علل انحرافات شناسایی و تحلیل شده و پیشنهادها و اصلاحات لازم برای رفع موانع دستیابی به اهداف ارائه شود.
۴- اصول کلی نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه
اصول کلی نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه عبارتند از:
۱-۴- تعهدات و تکالیف هر یک از عوامل دست اندرکار به نحو مشخص و قابل سنجش مستند شود.
۲-۴۱- جریان گردش اطلاعات در مراحل مختلف، بین عوامل دست اندر کار به منظور برنامه ریزی، کنترل زمان، پیشرفت منابع اجرایی و بودجه تعیین و برقرار گردد.
۳-۴ – شرح وظایف و خدمات هر یک از عوامل دست اندرکار برای انجام برنامه ریزی و کنترل پروژه تعیین شود.
ساختار مراحل و فعالیت های نظام جامع و برنامه ریزی و کنترل پروژه مستقل از نوع اندازه و ماهیت طرح ها و پروژه های عمرانی و نقش هر یک از عوامل دست اندرکار تهیه و اجرای طرح و پروژه می باشد. در نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه هر یک از عوامل، ضمن حفظ استقلال عملکرد خود، با نظامهای عوامل فرادست و فرودست مرتبط هستند و همه از یک زبان مشترک تبعیت می کنند.
۵- عوامل دست اندرکار
عوامل دست اندر کار نظام جامع و برنامه ریزی کنترل پروژه عبارتند از:
۱-۵ – سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
۲-۵ – دستگاه اجرایی با مدیر طرح ٣- مشاوران
۳-۵ – پیمانکاران
۴-۵- سازندگان
۶- دامنه کار
دامنه کار نظام جامع برنامه ریزی و کنترل پروژه شامل همه طرح های عمرانی ملی و استانی می باشد که روش و چگونگی شمول آنها از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تعیین و ابلاغ می گردد.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.